Honvédelem

2022.11.24. 16:28

Karcag adott otthont a Bátrak Ligájának - Galériával

A Bátrak ligája elnevezésű versenyen, egy kadét bemutatón és országjáró lakossági fórumon vett részt szerdán Karcagon dr. Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője, a Magyar Honvédelmi Sportszövetség elnöke.

Daróczi Erzsébet

Mint a megméretés díjátadóján elmondta, a szövetség azt szeretné, hogy a megfelelő intézményi keretek és képzések biztosításával olyan képességekkel vértezze fel a jövő nemzedékét, amelyek segítségével garantálni tudják majd Magyarország biztonságát, hiszen a haza védelme mindannyiunk közös ügye. A program célja a hazafias nevelés során aktív közösségek létrehozása és az egészséges életmód népszerűsítése is.

– Aki ma részt vett ezen a versenyen, az már győztes, mert bátrabb, felkészültebb lett és büszke arra, hogy jó lokálpatriótaként kötődik a szülőföldhöz. Akinek pedig fontos a hazája, az bátran védelmezi is azt – jelentette ki az elnök, kiemelve, hogy Magyarország a béke pártján áll, a háborút már megtapasztalták szüleink, nagyszüleink. A szomszédunkban most is fegyverek dörögnek, az emberiség nem tanul a történelemből, ennek látjuk a káros hatásait mi is a mindennapokban. Ebből a konfliktusból ki kell maradni – hangsúlyozta a diákok előtt.

Dr. Simicskó István ezt követően a Szentannai Sámuel Református Középiskolában szeptemberben kezdődött kadét-programban résztvevőket látogatta meg. A tornateremben tartott különleges bemutató után elmondta, a kadétképzést még az ő honvédelmi minisztersége alatt indították el 2017-ben három iskolával, mára 120 oktatási intézménnyel kötött szerződést a Magyar Honvédség. Az érintett osztályokban egyfajta előképzésben részesülnek a diákok. 

A bemutató után néhány önvédelmi fogást az elnök is bemutatott a fiataloknak.

Este a Déryné Kulturális Központban tartott lakossági fórumon vett részt a KDNP frakcióvezetője. Az eseményen Szepesi Tibor polgármester F. Kovács Sándor országgyűlési képviselőnek adta át azt a karcagi képviselő-testület által elfogadott határozatot, amelyben tiltakoznak a brüsszeli szankciók ellen, és kérte, továbbítsa azt a Miniszterelnökségnek. Dr. Simicskó István a témához kapcsolódva kiemelte, közös érdekünk, hogy Magyarország kimaradjon a háborúból, s minél hamarabb fegyverszünetet kössenek a felek, mert hazánk a békében érdekelt. Hozzátette: a magyar kormány mindent megtesz a hazai gazdaság megerősítése és a családok védelme érdekében. 

– Ennek sikeréhez pedig fontos, hogy minél többen kitöltsék a nemzeti konzultációt és elmondják véleményüket brüsszeli szankciókról – zárta szavait az előadó. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában