Szolnok

2022.12.16. 14:21

Egyedülálló képeken mutatjuk meg az újjávarázsolt Tiszavirág-hidat - Galériával

A jövőben kiemelten ellenőrzik az átkelő rendeltetésszerű használatát.

Mészáros Géza

Fotó: Nagy Balázs

Befejeződött a Tiszavirág-híd másfél hónapos felújítása, így azt pénteken ismét megnyitották a forgalom előtt. A helyszíni sajtótájékoztatón Szalay Ferenc polgármester, Fejér Andor és Györfi Mihály alpolgármesterek, Ligeti József önkormányzati képviselő és Lits László, a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. ügyvezetője egyaránt azt hangsúlyozták, hogy a 2011-ben felavatott átkelőhely állapota az elmúlt tizenegy év alatt nemcsak az időjárás, hanem a vandálok, szándékos rongálók, illetve a motorokkal, vagy éppen lovakkal közlekedők miatt is leromlott, így a javítási munkálatok elodázhatatlanná váltak.

A szakemberek felújították a híd díszvilágítását, kicserélték a wpc-padlóval és hatvankét üvegburkolattal borított járófelületet, valamint a régi párnafákat is műanyaggal pótolták. 

A sajtótájékoztató elhangzott, hogy a gyalogos- és kerékpáros forgalom előtt újra megnyitott híd rendeltetésszerű használatát ezentúl fokozottabb figyelemmel kísérik a közterület-felügyelők, a polgárőrök és a rendőrök. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában