Jászkunság

2022.12.14. 12:33

Ismét meghirdetik az év hala választást

Izgalmasan alakul az Év hala verseny – tájékoztatta hírportálunkat Harka Ákos, a Magyar Haltani Társaság tiszteletbeli elnöke.

Mészáros Géza

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Emlékeztetett, hogy novemberben még jelentős előnnyel vezetett a sügér, de az utóbbi két hétben megelőzte a lápi póc. Mint ismeretes, a Magyar Haltani Társaság, folytatva a hagyományokat, a 2023-es évre is meghirdette Az év hala választást. 

A kitüntető címre ezúttal is három halfajt javasoltak: az említett sügér és a lápi póc mellett harmadik indulóként a selymes durbincs is versenyben van. A jelölési elveknek megfelelően mindhárom faj őshonos a vizeinkben, továbbá van közöttük védett és fogható faj is. 

Közülük a nyertes az lesz, amelyik a társaság tagjaitól, és minden, határainkon innen és túl lakó, halakat ismerő, halakat szerető érdeklődőtől a legtöbb szavazatot kapja a haltani társaság honlapján keresztül december 31-én déli 12 óráig.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában