Támogatás

2022.12.16. 14:16

Közel 30 milliárd forint fejlesztési forrást kapott a Jászság

A Jászságot érintő fejlesztések és támogatások részleteiről tartott sajtótájékoztatót pénteken Pócs János országgyűlési képviselő Jászberényben, a képviselői irodában.

Illés Anita

Pócs János országgyűlési képviselő a Jászság előre megy nem hátra! címmel tartott sajtótájékoztatót Jászberényben

Fotó: Pesti József

– Jelenleg több olyan Jászságot érintő fejlesztési projekt van, ami az elmúlt hónapok munkájának köszönhetően a felfüggesztett státuszból az azonnal megvalósítandó kategóriába került. Ez azt jelenti, hogy a tervezés, a közbeszerzés és a kivitelező kiválasztása elindult – kezdte a honatya. 

Ismertette: jelen állás szerint a kormány döntése alapján huszonkilencmilliárd forint fejlesztési forrásban részesül a Jászság a TOP-Plusz program, valamint a közutas projektek keretében. Támogatást kapott többek között az Újszász-Jászapáti és a Jászapáti-Jászszentandrás összekötő út felújítása, a Jászalsószentgyörgy-Tiszasüly közötti út rekonstrukciója. Belterületi utak újulhatnak meg például Jászapátin, Jásztelken, Jászladányon, Jánoshidán, Pusztamonostoron, Újszászon, Jászágón, Jászjákóhalmán, Jászárokszálláson és Jászberényben. Megvalósítandó státuszba került egyebek mellett a jászfényszarui ipari park víziközmű fejlesztése, a szennyvíztelep korszerűsítése. Ivóvízhálózat-rekonstrukció valósulhat meg Jászszentandráson. 

Tervezési szakaszban van többek között a 32-es főút útburkolat megerősítése és mellette kerékpárút kiépítése, mely érinti Alattyánt, Jánoshidát, Jászalsószentgyörgyöt, Jásztelket és Jászberényt. Pócs János hangsúlyozta:  ahogy a költségvetés és az ország gazdasági helyzete engedi a pályázatok és támogatások köre folyamatosan bővül. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában