Esemény

2022.12.19. 16:05

Közös ünneplésre gyűltek össze a szépkorúak Szolnokon

Szolnokon nyolc nappali idősellátó intézmény működik.

Hartai Gergely

A programot Szent Tamás Görögkatolikus Óvoda óvodásainak műsora nyitotta

Fotó: Hartai Gergely

Karácsonyi ünnepségnek adott otthont hétfőn a 3. számú Gondozási Központ. A Tószegi úti intézmény programját a Szent Tamás Görögkatolikus Óvoda óvodásainak műsora nyitotta. Ezt követően Szalay Ferenc polgármester köszöntötte az időseket.

– Szolnokon nyolc nappali idősellátó intézmény működik, a város ezeken keresztül is számos szépkorúnak próbál segítséget nyújtani. Úgy vélem, egy adott kor után felelősségünk támogatni a másikat. Ez a mostani alkalom arról szól, hogy együtt legyenek az idősek, hogy megbeszéljék gondolataikat. Szóba kerül ilyenkor a család, az unokák, és persze, hogy ki miként ünnepli a karácsonyt – taglalta beszédében a városvezető.

A szépkorúak közül néhányan telefonjukon is rögzítették a gyermekek előadását
Fotós: Hartai Gergely

Szalay Ferenc zárszavában a szociális ellátórendszerben dolgozók jelentőségét méltatta. Mint mondta, a hálózat munkatársainak áldozatos hozzáállására óriási szüksége van a településnek.

– Csaknem minden idősek klubjában szerepeltek nemrég a helyi óvodások, akik szebbnél szebb műsorokat adtak elő – vette át a szót a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Egyesített Szociális Intézménye igazgatója. Horváth Erika hozzátette, nagy öröm számukra, hogy programjaikon ily módon találkozhatnak a különböző generációk.

– Nehéz időszak áll mögöttünk, ezért hálát adok, hogy újra együtt lehetünk, és immár közösen ünnepelhetünk. Kívánom, hogy mindenkinek olyan szép karácsonya legyen, amilyet igazán szeretne – összegezte gondolatait a szervezet vezetője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában