Jászkunság

2022.12.28. 17:25

Hol érdemes megvenni a szilveszteri tűzijátékot? Válasszunk körültekintően!

A pár száz forintostól a százezer forintosig kapható tűzijáték a Jászkunságban. Nem mindegy azonban, hogy hol szerezzük be a szilveszteri móka kellékét.

Mészáros Géza

Takács Flóra mutatta meg a választékot az egyik szolnoki szaküzletben

Fotó: Mészáros János

Aki az év utolsó napján engedélyezett tűzijáték-szettekkel búcsúztatná az óesztendőt, az internetes webáruházakból utalással már ne vegyen termékeket, mert vélhetően szombatig már nem ér házhoz a megrendelése. Kijelölt telephelyeken azonban személyesen is megvásárolhatók a pirotechnikai eszközök. A felhasználónak azonban körültekintően kell beszereznie és működtetnie is a tűzijátékokat!

Ferenczi József pirotechnikus évek óta szervezője és felelőse a szolnoki, illetve egyéb településeken hivatalosan megrendelt óév-búcsúztató, éjféli tűzijátékoknak. Tapasztalt szakemberként számos hasznos tanáccsal szolgált megkeresésünkre.

– A legfontosabb szabály, hogy az, aki tűzijátékot vesz és működtet, annak és környezetének szórakoztató élmény és ne kellemetlen, ne adj’ Isten, drámai végkifejlete legyen a felhasználása – hangsúlyozta elöljáróban Ferenczi József.

Utcai árusoktól nem feltétlenül tanácsos venni, csakis az erre szakosodott üzletekben, hivatalos engedélyekkel rendelkező telephelyeken érdemes a termékeket beszerezni, mert ezekben a boltokban mindenre kiterjedő felvilágosítást adnak az eszközökről és működésükről. 

– Magyarországon a legális és biztonságos tűzijátéknak magyar nyelvű használati utasítási lapja van. Sok helyen például kivetítőn keresztül megtekinthetik az érdeklődők a különféle tűzijátékok használatát, hang- és fényhatásait is. Az elővigyázatosságokra is felhívjuk a figyelmet – tette hozzá a szolnoki pirotechnikus.

Ferenczi József elmondta, hogy pár száz forintostól akár százezer forintosig is kapható tűzijáték, ezen összeg fölötti komolyabb eszközök már jelentősebb előkészületeket igényelhetnek a sérülések elkerülése miatt.

További hasznos tanácsok a tűzijátékkal kapcsolatosan:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában