Fejlesztés

2023.01.30. 13:30

Három beruházás kezdődik el nemsokára Szajolban

Tavaly három TOP Plusz pályázatuk lett sikeres.

Rimóczi Ágnes

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A nehézségek ellenére bizakodó a település önkormányzata az idei évvel kapcsolatban. Tavaly három TOP Plusz pályázatuk lett sikeres, a beruházásokat idén elkezdik, lesz olyan közöttük, melyet be is tudnak fejezni. 

Közel 400 millió forintot nyertünk a Köpcse elnevezésű településrészünk infrastruktúrjának fejlesztésére. A gyakorlatban ez a csapadákvíz elvezetésének kiépítését jelenti, mely magába foglalja egyébként az ott lévő játszótér felújítását, valamint egy okospad kiépítését

 – számolt be Szöllősi József. 

A településvezető hozzátette: közbeszerzést írnak ki, s ebben az évben mindenképpen elkezdődik a beruházás.A másik nyertes pályázatnak köszönhetően a polgármesteri hivatal energetikai felújítása a fűtési szezon után kezdődhet majd el. 

– Eredetileg a gázkazán cseréje szerepelt a pályázatban, amit azonban módosítottunk. Jelen állás szerint egy hőszivattyús kazánt alakítunk ki az épületben, melynek tetejére napelemeket is telepítünk majd a kazán működtetésének megsegítésére – szólt az energetikai fejlesztésről. Szöllősi József a harmadik sikeres pályázatról is beszámolt, mely a Napsugár út felújítására irányul. 

– A Napsugár út mellett megújul a József Attila út vége a Szent István király útig. A kivitelezés keretében a felújítás mellett ki is szélesíti a közterületeket, járdát épít és egy okoszebrát is kialakít a kivitelező – részletezte a polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában