Pro Filii Alapítvány

2023.01.23. 16:34

Kályhákkal segítik a szolnoki családokat

Három család kapott kályhaadományt a Szandaszőlősi Szolgáltató Ponton.

Hartai Gergely

Az egyik adományozott, Biró Lászlóné átvesz egy fűtőberendezést

Fotó: Nagy Balázs

A Pro Filii Alapítvány mintegy 3 millió 620 ezer forint támogatásban részesítette a Miért Ne Közhasznú Humán Szolgáltató Alapítvány pályázati programját. A Szandaszőlősi Szolgáltató Ponton tartott sajtótájékoztatón Pappné Szabó Anita, az alapítvány elnöke arról számolt be, hogy a támogatást közösségi kert kialakítására, konyhakerti gasztro családi nap rendezésére, tisztító falfestés megvalósítására, valamint kályha beszerzésére használhatják fel. A hétfői programon hárman vehették át kályháikat.

Az esemény vendége volt dr. Kállai Mária, a térség országgyűlési képviselője is. 

A tanodaprogramtól a kályhanyereményen át a különböző roma ünnepekig mindenre figyel az intézmény. Az itt élőknek azt kívánom, hogy éljenek majd a lehetőségekkel, a kerttel és a kályhákkal egyaránt. Köszönet azoknak, akik az itt zajló munkából kiveszik a részüket

 – méltatta a Katona József utcai közösségi ház tevékenységét a képviselő.

Ezt követően Szalay Ferenc polgármester köszöntötte a résztvevőket. A városvezető kiemelte: fontos, hogy az itt élő emberek ne csak megkapják a most elnyert pályázati lehetőségeket, hanem éljenek is azokkal. 

– Sok múlik azon, hogy tudjunk vigyázni a kertre, a kályhákra, vagyis értékeljük mindazt, ami rendelkezésre áll – összegezte gondolatait Szalay Ferenc.

Mint megtudtuk, a szolgáltató ponton megtermelt konyhakerti növényeket két családi nap keretében kóstolhatják meg a résztvevők. A családi napokon hagyományos roma ételeket főz a közösség, tervezett étel a lecsós tészta bodaggal. A családi napok célja, hogy összehozzák a közösséget és hogy hagyományt teremtsenek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában