Mezőtúr

2023.01.16. 17:25

Megalakult a szkander-szakosztály, egyre több tagot számlál a csapat

Hajrá Titánok! Így köszöntik egymást és így buzdítják társaikat a túrkevei szkander-szakosztály tagjai. A csapat megalakulásával valóra vált Deák Lajos egyik álma, a profi szkanderversenyző alapítóként ugyanis a saját fejlődésén túl az utánpótlásnevelést, valamint a sportág helyi meghonosítását tűzte ki célul.

Rimóczi Ágnes

A Túrkevei Titánok a sikerek megszerzésén túl azért is dolgoznak, hogy a helyi fiatalokat sportra csábítsák

Forrás: Beküldött fotó

– Lassan, lépésenként, de úgy érzem, jó úton haladunk. Amikor néhány éve elkezdtem szkanderezni, szerettem volna, hogy itt Túrkevén a fiatalok számára legyen lehetőség erre a sportra. Hát most itt van, s öröm, hogy szép lassan gyülekezik a csapat – mondta Deák Lajos. – Tavaly nyáron alakult meg a szkander szakosztály a Túrkevei Atlétikai Club keretében. Az önkormányzat segítségével hozzájutottunk egy épülethez, ahol berendeztük az edzőtermünket. Ott dolgozunk szorgalmasan, készülünk a versenyekre – mesélte a szakosztály vezetője.

A város szkanderes csapata a Túrkevei Titánok nevet választotta magának, utalva az őserőt megtestesítő fiatalokra. 

– Jelenleg közel 20 tagunk van, de nemcsak helyeik csatlakoztak, hanem jönnek Tiszaföldvárról, Mezőtúrról, Kunhegyesről és Gyomaendrődről is. Vannak felnőttek és gyerekek is, legfiatalabb tagunk tizenegy éves. S lehet, hogy még bővül a csapatunk, ugyanis bejelentkezett egy kisújszállási család, ahol kicsik és nagyok érdeklődnek a karbirkózás iránt – részletezte Deák Lajos. A vezető, aki maga is profi versenyző, hozzátette: manapság egyébként nem egyszerű a fiatalokat megmozgatni, a mai digitális világban nem kis feladat a motiválásuk. Nagyon fontos a családi minta.

Esetükben ez megvalósult, hiszen Lajos lánya, Emese is sikeres szkander versenyző már. – Tavaly ősszel együtt szerepeltünk Törökországban a világbajnokságon. Ez újdonság volt számunkra, hozzáértők szerint nem kell szégyenkeznünk az elért eredményekkel. Előtte Európa-bajnokságon is versenyeztem Bukarestben, ott sikerült megszereznem a harmadik helyezést. Egyébként azt is igyekszem átadni a fiataloknak, hogy a vereséget is el kell viselni, mégpedig büszkén. Na persze, a győzelem mindig különleges érzés. Nemrégiben Fülöpszálláson egy év végi magyar bajnokságon több érmet szereztünk, csapatban a Túrkevei Titánok a harmadik helyet szerezte meg. Az évet egy jó hangulatú edzéssel zártuk, s már elkezdődött a versenyszezon, Kecskeméten mérettük meg magunkat jó eredményekkel – tette hozzá Deák Lajos.

Jól jönne némi támogatás eszközbeszerzésre

A túrkevei szkander-szakosztály szép lassan „épül", a vezető és a csapattagok is mindent megtesznek a sikerekért. – Bevallom, azért jó lenne némi támogatás. Próbálok szponzorokat szerezni, de nem egyszerű feladat. Persze voltak és vannak támogatók, így például a település önkormányzata, illetve vállalkozók, nekik hálásak vagyunk, de még sok minden hiányzik. Szükségünk lenne fontos eszközökre a felkészüléshez, amihez jól jönne időnként a támogatás – emelte ki Deák Lajos, szakosztályvezető.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában