Esetkonferencia

2023.01.31. 19:55

Megtörtént az egyeztetés a bántalmazott zagyvarékasi fiú ügyében, a következményekről is szó esett

Úgynevezett esetkonferenciát tartottak kedden délután a zagyvarékasi Damjanich János Általános Iskolában, ott, ahol másfél hete egy hatodikos tanuló mindkét karja eltört egy verekedés során.

Molnár-Révész Erika és Kovács Berta

A Zagyvarékasi Damjanich János Általános Iskolában történt a megdöbbentő eset

Forrás: Google Street View

Várhatóan még sokáig gipszben lesznek annak a hatodikos kisfiúnak a karjai, akivel egyik osztálytársa verekedett össze a zagyvarékasi általános iskolában. Mint azt megírtuk, éppen szünet volt amikor a brutális eset történt. A megtámadott fiú a teremben tartózkodott hetesként, amikor egyik osztálytársa bement, szóváltás alakult ki köztük, majd összeverekedtek. 

Korábban a megvert fiú édesanyja elmondta, az iskola telefonon értesítette a történtekről, és bár a gyerek mindkét karja bedagadt, az intézmény nem hívott sem orvost, sem mentőt, így maga vitte be a kórházba, ahol megállapították a törést.

Mivel Polónyi László igazgató szerint több kérdést is tisztázniuk kellett az ügyben, kedd délután esetkonferenciát tartottak az iskolában, melyen a gyermekek, a szülők, a tankerület képviselője, és a különböző jelzőrendszerek tagjai is részt vettek. A megbeszélésen minden érintett kifejthette saját álláspontját a történtekkel kapcsolatban.

Az iskolaigazgató annyit nyilatkozott hírportálunknak, hogy sikerült rekonstruálni a történteket, a család- és gyermekjóléti szolgálat képviselője azt is ismertette, milyen következményekkel járhat mindez a továbbiakban. Hozzátette, ezeket a szülők tudomásul vették. 

Az egyeztetéssel kapcsolatban megkerestük a bántalmazott fiú édesanyját is, akit annyira felzaklatták az ott elhangzottak, hogy az ügyben már nem szeretett volna nyilatkozni. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában