Összefoglaló

2023.02.02. 19:27

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. február 2.

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Fotó: Nagy Balázs

A decemberben önkormányzati tulajdonba került „Víz és Csatornaművek Koncessziós Zrt. Szolnok” gazdasági társaság állami tulajdonba adásának előterjesztését is megszavazták a szolnoki közgyűlés csütörtöki ülésén. Az előterjesztést tizenegy igennel és négy nemmel, egy tartózkodás mellett fogadták el.

A csütörtöki közgyűlés egyik napirendi pontként az újjáépülő tiszaligeti strandfürdő műszaki tartalmának bővítését tárgyalta. A vármegyeszékhely végül a fürdő újabb fejlesztési támogatására kért forrást.

Heves vitát váltott ki az akkumulátorgyár-telepítés lehetősége a szolnoki közgyűlésen. A jelenlévők Füle István képviselő sürgősségi önálló indítványát végül 11 nem és 4 igen szavazattal, egy tartózkodás mellett levette a napirendről.

Elkészült a szolnoki Véső úti sporttelep, illetve strand megközelítését nagyban megkönnyítő útfejlesztés és körforgalom kialakítása. A projekt részleteiről csütörtökön, a helyszínen tartott sajtótájékoztatón számolt be Szalay Ferenc polgármester és Molnár Iván önkormányzati képviselő.

Nagy volt a nyüzsgés csütörtökön a 23 éves európai barnamedve, Macika birodalmánál, ahol több száz mosolygós gyermek volt kíváncsi arra, hogy milyen időjárást jósol az állatkert kedvelt lakója. Az óvodások nem érkeztek üres kézzel, finom csemegével lepték meg a hatalmas állatot.

Bejelentés érkezett a rendőrségre január 30-án, miszerint egy kenderesi ház melléképületéből mosógépet, fűkaszát, elektromos fűnyírót loptak el. A lopással gyanúsított helyi férfivel szemben 10 rendbeli lopás és 1 rendbeli jármű önkényes elvétele miatt folytatnak eljárást.

Súlyos veszélybe sodorta a fóti autósokat egy elszabadult ló. A patás a Károlyi István utca Pest felé haladó oldalán vágtatott egy üres kocsival a háta mögött. Óriási szerencse, hogy mindenki jól reagált a helyzetre, és nem történt súlyos baleset.

Szarvassal ütközött egy autó a 11-es főúton Dunabogdány és Visegrád között. Az autó a tetejére fordult a főút Dunabogdány felé tartó szakaszán, a 41-es kilométer közelében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában