Perecseny

2023.02.09. 16:30

Aggregátorral segíti testvértelepülését Martfű

A perecsenyi iskola és kultúrház áramellátását biztosítja a Martfűn átadott aggregátor, amiben tud segít testvértelepülésének a tiszazugi kisváros.

P. Pusztai Nóra

A tervek szerint a berendezés az iskola és a kultúrház nagy közös épületének áramellátását biztosítja majd

Forrás: Martfű Média

Aggregátort adományozott ukrajnai testvértelepülésének Martfű. Ahogy a város közösségi oldalán írták, tervek szerint a berendezés az iskola és a kultúrház nagy közös épületének áramellátását biztosítja majd. Az áramfejlesztőt személyesen vette át Ivan M. Pohorilyak, Perecseny polgármestere a minap. 

Az átadáson elhangzott, hogy bár remélik keveset kell használni, de úgy tudják a jelenleginél is rosszabb helyzetre kell számítaniuk. Ivan M. Pohorilyak úgy nyilatkozott: sok függ attól, hogy milyen lesz az időjárás, mert az oroszok akkor terveznek újra támadni, amikor hidegebb lesz, ami most várható. Részletezték: a háborúban álló Ukrajnában iskola és óvoda csak úgy működhet, ha ötszáz méteren belül óvóhely található. Dallal, játékkal igyekeznek a perecsenyi kisgyermekekkel feledtetni a körülményeket, miután feljönnek az óvóhelyről.

Olvasható még az is, hogy az Ungvári járásban található, 6600 fős városban eddig kilenc ismert áldozatról tudnak, fiatal katonák temetésre készülnek. Sok a veszteség, vannak, akiket keresnek. Dr. Papp Antal, Martfű polgármestere az előző évi vetőmagtámogatás, valamint a táborozás idei folytatásának lehetőségét is felvetette a találkozás során, amit szintén nagy örömmel fogadnának.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában