Fejlesztés

2023.02.16. 19:04

Egy lépéssel közelebb kerültek a gyalogátkelőhöz Homokon

Másfél millió forintból épülhet gyalog átkelő a Döbrei János úton, az összeg elkülönítéséről a képviselő-testület döntött.

P. Pusztai Nóra

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Már a korábbi évben tervben volt egy gyalogátkelő építése a Döbrei János úton, hogy az iskolához, óvodához könnyebben eljuthassanak a gyerekek.

Az idei költségvetéshez a képviselőknek decemberben kellett leadni a javaslatokat. Részemről a legfontosabb volt a gyalogátkelő, a tervezésre és kivitelezésre másfél millió forint elkülönítését jeleztem 

– áll Fehér Róbert, önkormányzati képviselő közösségi oldalán.

Azt is megmagyarázta, hogy miért tűnhet magasnak az összeg, a tervek elkészítése, a táblák kihelyezése, valamint a megfelelő megvilágítás mellett számos egyéb kritérium is van. A gazdasági mutatók függvényében kérdéses volt, hogy belefér-e a költségvetésbe a megvalósítás. 

– Örömmel jelenthetem be, hogy az első lépést megtettük, a fent említett összeg benne van az idei költségvetésben, amit szerdán fogadott el a képviselő testület – fogalmazott. Hozzátette: így tehát elindulhat a folyamat, hogy a legforgalmasabb homoki úton is legyen gyalogos átkelő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában