Fejlesztés

2023.02.27. 16:00

Folytatnák az energetikai korszerűsítéseket Martfűn

A korábbi energetikai felújításoknak köszönhetően nem zártak be az önkormányzati épületek Martfűn, a kijelölt úton haladnának tovább.

P. Pusztai Nóra

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Az önkormányzati épületek esetében folyamatosan a felújításra törekedtek az alig több mint hatezer lelkes tiszazugi kisvárosban. Dr. Papp Antal polgármester a részletekről is beszámolt a város honlapján.

– Az utóbbi években energetikailag korszerűsítettük az óvodát, a bölcsődét, a hivatalt, a művelődési központot is, ami rengeteg feladattal járt. Elsősorban napelemeket szereltünk fel és azon dolgoztunk, hogy kisebbek legyenek a rezsiszámlák, 2021-re elértük, hogy a gáz-, és áramköltség harmincmillió forint alatt volt – számszerűsítette. 

Hozzátette, ha a korábbi állapotukban maradtak volna az önkormányzati épületek, ezek a számok milliárdos költséget is elérhetnének.

– A beruházások tették lehetővé, hogy ne zárjunk be hosszabb távra, hónapokra önkormányzati épületeket. És azért látjuk például a művelődési központban, hogy sokan jönnek a környező településekről és akár távolabbról is – emelte ki észrevételét.

A maguknak kijelölt utat a lehetőségeikhez mérten ezután is folytatják, keresik a megoldásokat, hogyan tudnának megtakarítani akár a dologi kiadásokon is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában