Galériával

2023.02.22. 15:30

Okostáblával készülhetnek az iskolára a szelevényi óvodások - videóval

Harmincmillió forintot költöttek a szelevényi óvoda eszközeinek fejlesztésére. A tornaszobában például több különleges berendezés, így egy hordó alakú mászóalagút is segíti a foglalkozásokat.

P. Pusztai Nóra

A gyermekek táncos műsorral készültek

Fotó: Mészáros János

Új játékokkal és berendezésekkel gazdagodott a tiszazugi kistelepülésen működő Hétszínvirág Óvoda. A szerdai ünnepélyes átadón Herczeg Zsolt, a térség országgyűlési képviselője elmondta, a szelevényi gyermekek huszonegyedik századi körülmények között tölthetik ezután a mindennapjaikat. 

– Fontos, hogy a kistelepüléseknek minél nagyobb legyen a megtartó ereje, s hogy azt meg is tudják őrizni. E téren pedig az oktatási intézmények színvonala elengedhetetlen – emelte ki.

Informatikai eszközöket, egyebek mellett okostáblát, de fejlesztő játékokat, bútorokat és konyhai berendezéseket is vásároltak. Az udvaron a játszóvár is bővült, a fejlesztő szobában a sajátos nevelési igényű gyermekekkel is megfelelő eszközökkel dolgozhatnak. 

– Óvodánk a TOP Plusz pályázaton több mint harminc millió forintot nyert, az intézmény belülről is megújulhatott. Közel négyszáz tételt szereztünk be, a pici, ötszáz forintos játékoktól a több milliósig. A listán bútorok is szerepeltek. Ezután a nagyvárosi óvodák színvonalának megfelelőt tudunk biztosítani Szelevényen – mondta hálásan Kerekesné dr. Holló Helga, a község polgármestere.

Veres Nóra óvodapedagógus a rendezvényen arról is beszélt, miként használják az okostáblát az óvodások.

– Az iskolára készülők matematikai feladványokat oldanak meg, de a környezetünk megismeréséhez is nagy segítséget nyújt. Bár közel a Körös part, ahová jó időben kilátogatunk, de például piac nem elérhető. Egyebek mellett sokan a zöldségekkel, gyümölcsökkel is ilyen formán ismerkednek – mondta.

A szelevényi óvodások kedves műsorral is készültek az átadóra.

Kívülről már megszépült

– Három éve, 2020-ban a Magyar Falu Program pályázatából kívülről már sikerült szebbé tenni a szelevényi óvodát – tudtuk meg Kerekesné dr. Holló Helga polgármestertől.

Költhettek az esőcsatorna-, valamint a nyílászárócserére, a homlokzat korszerűsítésére, akkor a belső festés is belefért a költségekbe. 

Az udvart is rendbe tették, ahol a mostaniakkal kiegészítve számos játék sorakozik arra várva, hogy a kisgyermekek a délelőttöket mozgással tölthessék a területen.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában