Fejlődés

2023.02.03. 10:00

További energetikai fejlesztésbe fogtak Rákócziújfalun

Napelem-rendszert építenek a családsegítő szolgálatnak és a házi segítségnyújtásnak helyet adó ikonikus épületre Rákócziújfalun. A beszerzendő bútorok listáját is átnézik.

P. Pusztai Nóra

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Némiképp tolódik a „lila ház” átadása. A munkálatokat még 2 éve kezdték, a korábbi, Dózsa György úti épületet lebontásával. A használatbavételi engedélyt mára már megkapták, de a működésire várni kell. A családsegítő szolgálatnak és a házi segítségnyújtásnak helyet adó ikonikus épületből a bútorok hiányoznak.

Időközben a pályázatot átalakítottuk, átcsoportosítottuk az összegeket. A rezsiár-robbanás miatt, úgy gondoltuk próbálunk az energetikára költeni, napelemeket szerelünk a tetejére. Október 31-ig engedélyeztettük, így még nem kell az akkumulátor telep

– vázolta a részleteket Varga József polgármester.

A bútorok ára is egyre magasabb, a beszerzést át kellett gondolni, az épület egyébként díszítőelemeiben viszi tovább korábbi nevét.

– Alkotóházként lila volt a színe, közintézményként valami kevésbé harsányat választottunk. A homlokzaton a tábla utal majd a megszokott névre – mondta.

Hozzátette: a parkolónál lévő külső virágágyásba levendulákat is ültetnek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában