Statisztika

2023.03.27. 11:59

Csökkent az influenzaszerű megbetegedések száma a Jászkunságban

Százezer főre vetítve közel hétszázzal kevesebben fordultak légúti tünetekkel orvoshoz március 13. és 19. között, mint előző héten, Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében – ez derül ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ legfrissebb jelentéséből.

Molnár-Révész Erika

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A légúti figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentései alapján, március 13. és 19. között az országban 221 400-an fordultak orvoshoz akut légúti fertőzés tüneteivel, ebből 44 100 pácienst influenzaszerű megbetegedéssel diagnosztizáltak.

Mint az a Nemzeti Népegészségügyi Központ legfrissebb adataiból kiderül, a 11. naptári héten valamennyi közigazgatási területen csökkent az influenzás tünetekkel orvoshoz fordulók gyakorisága az előző héthez viszonyítva. 

Légúti tünetekkel százezer főből vármegyénkben a 10. héten 3778-an, a 11. héten viszont már csak 3107-en fordultak orvoshoz, melyből az influenzaszerű megbetegedés 703 volt.

Az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz forduló páciensek száma Szabolcs-Szatmár-Bereg és Csongrád-Csanád mellett vármegyénkben volt a legmagasabb, Vas, Pest, és Zala vármegyékben pedig a legalacsonyabb. Laboratóriumi vizsgálattal igazolt, influenzavírus által okozott megbetegedéseket Jász-Nagykun-Szolnok, Tolna és Vas vármegye kivételével minden területen diagnosztizáltak.

Forrás: Nemzeti Népegészségügyi Központ

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában