Hulladékgyűjtés

2023.03.19. 14:30

Tetemes mennyiségű szemetet szedtek össze Tiszavárkonyban

A hétvégén kedvezett az időjárás is a település különböző pontjainak összetakarítására. Rengeteg hulladékot találtak és szedtek össze az akció részvevői.

K. B.

Három kisteherautónyi hulladék gyűlt össze

Forrás: Beküldött fotó

Civil kezdeményezéssel, önkormányzati támogatással takarítottak el a hétvégén tetemes mennyiségű hulladékot, szemetet településükön a tiszavárkonyiak.

Az akciót Szabó Gabriella indítványozta, a szemétszedő brigádhoz csatlakozott a Tiszavárkonyi Polgárőr Egyesület is, az összegyűjtött hulladék elszállításáról a takarításban is részt vevő Hegedűs István polgármester gondoskodott.

Legrosszabb helyzettel a Szőlők településrész felé vezető út mentén szembesültek, ahová más településekről is szoktak hulladékot áthordani. Az eldobált háztartási szemét mellett rossz hűtőláda, tévé, autógumik, ruhaneműk, sőt, állati tetemek, főként kecske maradványok csúfították a környezetet. Találtak nejlonzsákba csomagolt faleveleket, homokot, földet is.

Három kis teherautónyi zsákba gyűjtött és egy egyéb nagy méretű hulladékot szállítottak be egyelőre a polgármesteri udvar oldalára.

Szorgos lakosok egyéb helyszínek mellett a Tisza-partot is megtisztították.

A takarító brigádnak Diós Mihály felajánlásának köszönhetően slambuc-ebéd is dukált.

Felkészült a kis csapat a Szőlők felé vezető út környékének takarítására
Forrás: Beküldött fotó

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában