Szolnok

2023.04.13. 16:11

A szövetség törölte a Tiszavirág Fesztivált, a szervezők azonban belecsapnak a buliba

„Elmarad a Tiszavirág Fesztivál!”, kapta fel az álhírt a közösségi média, ezáltal az utca embere is.

M. G.

Az ikonikus esernyők

Fotó: Nagy Balázs

 A fakenews kapcsán hírportálunk megkereste a vármegyeszékhely hagyományosan első nyári kulturális rendezvénysorozat fesztiváligazgatóját, aki egyrészt cáfolta a téves információt, másrészt magyarázatot adott arra, hogy miként is kerülhetett ez köztudatba.

Kovács Ákos elmondta, hogy a Magyar Fesztivál Szövetség önálló kezdeményezése volt az, hogy saját Facebook-oldalukon meghirdesse a szolnoki, idén tizenhatodik alkalommal megrendezendő Tiszavirág Fesztivált. Amikor pedig arról értesült, hogy a beharangozást, promóciót a helyi szervezők már intézik, „törölt rendezvény”-re –módosították az eseményt.

Kétszer is hibázott a szövetség. Először, amikor önálló kezdeményezéssel indították el a marketing munkákat, másodjára pedig akkor, amikor nem a mozgósító bejegyzésüket vették le az oldalukról, hanem „törölt rendezvény”-re módosították a beírást 

– közölte Kovács Ákos.

A szolnoki Tiszavirág Fesztivál igazgatója hozzátette, a kulturális eseményre június 20-tól 24-ig kerül sor a szokásos helyszínen, megnyitva ezzel a város nyári programszezonját. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában