Fontos kérdésekre válaszolnak

2023.04.25. 15:53

A törökországi földrengés emlékképeiről mesélnek a szolnoki MCC-ban

Kröpfl Böbe és Solka kutya a törökországi földrengés mentésének részleteiről mesélnek, Sayfo Omar a katasztrófa utáni gazdasági következményekkel ismerteti meg az érdeklődőket az április 26-ai MCC-s rendezvényen.

Rimóczi Ágnes

A Hunor Mentőcsapat is részt vett a mentésben

Forrás: Szűcs Dániel Facebook-oldala

Február 6-án földrengés rázta meg Törökország délkeleti és Szíria északi részét, amelyet újabb rengések követtek. A katasztrófa rengeteg életet követelt, a halottak száma közel ötvenezer, a sebesülteké meghaladja a százezret, az anyagi kár felbecsülhetetlen. 

A magyar — állami, egyházi és civil fenntartású — mentőcsapatok az első hírek hallatán azonnal a helyszínre indultak. De vajon milyen lelki és fizikális felkészülés szükséges ahhoz, hogy valaki egy ilyen mentésben részt tudjon venni? Kik segítenek abban, hogy egy magyar mentőcsoport kijuthasson egy ilyen katasztrófahelyszínre? Mi a legnehezebb feladat egy ilyen akciónál? Meddig van remény arra, hogy túlélőket találnak a romok alatt?

Többek között ezekre a kérdésekre keresnek válaszokat az MCC Szolnoki Képzési Központjának (Szolnok, Szapáry u. 18) rendezvénytermében április 26-án szerdán délután fél hatkor. A beszélgetős eseményen megvizsgálják, milyen gazdasági és politikai hatásai lesznek a tragédiának, hiszen Törökországban májusban választások következnek, emellett az ország gazdasági válsággal küzd, Szíriában pedig területének politikai töredezettsége miatt nehéz előre tervezni és az újjáépítésre koncentrálni.

A Mathias Corvinus Collegium eseményének vendégei lesznek: Kröpfl Erzsébet, Kutyák Határok nélkül mentőkutya-vezető, a mentőcsapat tagja, Solka, beauceron mentőkutya, valamint Sayfo Omar (MCC Migrációkutató Intézet) gazdasági szakértő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában