Galériával

2023.04.16. 19:25

Egy igazi túlélő motiválta a jótékonysági FutiKutyik versenyzőit Jászberényben

Közösségi élmény, a sport szeretete és a jótékonykodás jegyében szervezték meg a futóversenyt.

Illés Anita

A legtöbben kedvenceikkel teljesítették a kijelölt távot

Fotó: Pesti József

Kutyaugatástól volt hangos vasárnap délelőtt a Margit-sziget Jászberényben, ahol a Szeretlek Jászberény közösség első alkalommal szervezte meg a FutiKutyik elnevezésű kutyás futóversenyt. 

Lelkes segítők és négylábú barátaik egy nemes cél érdekében gyűltek össze, a nevezési díjjal ugyanis három, árva kutyákat segítő alapítványt támogattak. A közösségi eseményen Sárközy Csabáné Béres Krisztina szervező köszöntötte a résztvevőket, majd Hervát Attila motivációs előadó adott inspirációt a három kilométeres táv teljesítéséhez. 

Megtudtuk, hogy 2019-ben siklóernyős baleset következtében életveszélyes sérüléseket szenvedett: eltört a gerince, elvesztette a lépét, leállt a veséje és az emésztőrendszere, eltört a bal combcsontja, a sarka. A jobb sípcsontján olyan súlyos nyílt törés volt, ami úgy elfertőződött, hogy az orvosok nem tudták megmenteni a lábát és térd fölött, combközép magasságában amputálni kellett.  

– Hat hétig voltam altatásban. Amikor felébredtem, akkor szembesültem azzal, hogy már nincs meg a jobb lábam. Eldöntöttem, hogy semmi más nem számít csak az, hogy talpra tudjak állni és teljes életet éljek. Újra elkezdtem mozogni, sportolni, hogy visszakapjam az erőmet és megmutassam, bármilyen nehéz helyzetből is lehet kiút – osztotta meg történetét Hervát Attila, aki lábprotézissel is rendszeresen sportol. Életszemlélete, csodája pozitív energiával töltötte fel a jótékonysági futóverseny résztvevőit. 

Mintegy százötvenen álltak rajthoz, a legtöbben négylábú kedvenceikkel teljesítették a kijelölt három kilométeres távolságot. Minden versenyző érmet, fényképet és ebédet kapott, a kutyusoknak pedig jutalomfalat járt. A verseny eredményei: 1. Szőke Fanni és kutyája Buma, 2. Crespo Szofia Lola és Iza , 3. Géczi Roland és Heidi.  

Köszönjük a rengeteg támogatást, nevezést. Összesen 530 ezer forintot gyűjtöttünk és adtunk át a Kutyákkal az Életért Alapítványnak, az Animal Help Alapítványnak és az Álom egy Gazdi Állatvédő Alapítványnak

 – tájékoztatott közösségi oldalán Sárközy Csabáné Béres Krisztina. A rendezvényen három kutya talált örökbefogadóra.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában