Virágosítás

2023.04.25. 10:30

Ezerötszáz rózsatövet kaptak ajándékba a nagykörűiek

Néhány óra alatt „elkapkodták” a nagykörűiek azokat a rózsatöveket, melyeket a település adományként kapott az elmúlt hétvégén. A díszes növények a község utcáit, tereit, a házak előtti területeket díszitik majd.

Rimóczi Ágnes

A Tisza-parti településen élők örömmel fogadták a növényeket

Forrás: Beküldött fotó

Ismét jól sikerült a közelmúltban megrendezett Körűi Piac, ahol különleges vendéget is köszönthettek. 

– Nagy öröm volt számunkra, hogy a látogatók sokaságában üdvözölhettük a Magyar Konyha című gasztronómiai magazin teljes szerkesztőségét. A stáb a piac mellett természetesen megismerkedett a virágzó Nagykörűvel is, a jól sikerült napról egyébként a következő számban beszámol a magazin – mondta el érdeklődésünkre Barát József.

A piacot szervező Nagykörűi Virágzástól Befőzésig Turisztikai Egyesület tagja hozzátette, hogy visszatérő vendégként a Tisza-parti településen járt Lévai Anikó, a magazin szerkesztőbizottságának elnöke is, akinek közbenjárásával, a látogatás folyományaként érkezett a faluba közel ezerötszáz rózsatő.

– A növényadományokhoz térítésmentesen juthattak hozzá a nagykörűiek, akik szerencsére nagy érdeklődést mutattak a rózsák iránt. Szombaton kezdtük osztani azokat a régi piactéren, egy család maximum öt darabot vihetett azért, hogy minél több helyre kerülhessen növény. A rózsák néhány óra alatt elfogytak, azokat sokan már azonnal ki is ültették a házaik elé – hangsúlyozta Barát József.

A vörös és mély barack színű álló rózsák ültetés után három-négy héttel virágoznak újra és megfelelő gondozás mellett tíz-tizenöt évig biztosan gyönyörködtetik a szemeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában