Közmunkaprogram

2023.04.18. 12:30

Megduplázták a fóliasátrak számát Püspökiben

Ezentúl már hat fóliasátor alatt termeszthetik a zöldségeket Tiszapüspöki mezőgazdasági közmunkaprogramjában, a napokban új tetőt kapott három, eddig nem használt növényház is.

M. R. E.

Nagy munkában voltak a mezőgazdasági programban dolgozók a napokban, fóliasátrakat tettek alkalmassá további zöldségpalánták neveléséhez Püspökiben

Forrás: Beküldött fotó

Eper, paradicsom, paprika. Eddig ezeket a növényeket termesztették fóliasátrakban, Tiszapüspöki mezőgazdasági közmunkaprogramjában. A napokban plusz három fóliasátrat tettek alkalmassá a palánták nevelésére, így már nagyobb mennyiségben teremhetnek zöldségek védett körülmények között. A három új fóliasátorban paradicsomot, paprikát és uborkát nevelnek majd a közfoglalkoztatottak. 

Emellett szabadföldön is termesztenek különböző zöldségeket és fűszernövényeket is. A mintakerttel az a cél, hogy a megszerzett tudással az ott dolgozók otthon is ki tudják majd alakítani saját kis konyhakertjüket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában