Jászkunság

2023.04.16. 15:16

Megyeszerte tartanak előadást nem csak mozgássérülteknek

Mozgássérülteknek, megváltozott egészségi állapotú embereknek nyújtható eszközös segítségről, a sorstársak értékteremtő erejéről szóltak az sorstársi egyesület programjai.

Kovács Berta

Cibakházán is bemutatták az eszközöket

Forrás: Beküldött fotó

Érzékenyítő programmal egybekötött segédeszköz bemutatót tartott a megye több településén is az Mozgássérült Generációk Érdekvédelmi Egyesülete a közelmúltban.

Újszászon, Cibakházán, Tiszaföldváron, Jánoshidán és Jászboldogházán szerveztek tájékoztató programot, melyre a helyi érintett és érdeklődő lakosságon kívül civil szervezetek, intézmények munkatársai is eljöttek. 

Az esélyegyenlőség megvalósulását segítő fórumoknak könyvtárban, művelődési házban biztosítottak helyet. Az egyesület képviselői bemutatták Besenyszögön működő segédeszköz parkjukat, felhívva az érintettek figyelmét, hogy a kölcsönzési, beszerzési lehetőség mellett személyre szabott segítséget is kaphatnak a megfelelő eszköz kiválasztásához és használatuk elsajátításhoz. Kihangsúlyozták az elfogadás fontosságát, és azt hogy a problémákról merjenek beszélni, meg kell ugyanis tanulni a segítségkérést is, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy megfelelő támogatást kaphassanak. 

Az ép érdeklődők számára is hasznosnak bizonyultak ezek a programok, a foglalkozások ugyanis rávilágítottak arra, hogy a fogyatékkal élők is alkotó módon tudnak élni, képesek értékteremtő tevékenységet folytatni.

Jánoshidán az egyesületet felkérték érzékenyítő tréning megtartására is.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában