Szolnok

2023.04.15. 11:25

Novemberre elkészülhet az óvoda, tekintse meg a varázslatos látványterveket!

Munkagépek zajától hangos a szolnoki Krúdy Gyula utcai Eszterlánc óvoda környezete. Az újjáépülő intézmény területén már különféle földmunkákat láthatnak a járókelők. Az építkezés apropóján a városházát kérdeztük, hogy néz majd ki a vármegyeszékhely legújabb óvodája.

Hartai Gergely

Egy minden igényt kielégítő intézményben nevelkedhetnek majd az apróságok

Forrás: Szolnoki polgármesteri hivatal

A létesítmény belseje és külleme egyaránt megfelel majd korunk elvárásainak. Pókász Endre, a szolnoki polgármesteri hivatal sajtóreferense a beruházás kapcsán azt közölte hírportálunkkal, hogy a szandaszőlősi óvodafejlesztés immár a megvalósítási szakaszba lépett, elindulhat a kivitelezés.

– A projekt célja a városrészben, a Krúdy Gyula úton található négy csoportszobás épület teljes elbontása és egy új, a mai kornak megfelelő és minden igényt kielégítő, öt csoportszobának helyt adó óvoda építése. Az új létesítmény 125 férőhelyet biztosít majd a gyermekeknek. Az épületben egy korszerű melegítőkonyhát, elkülönítőt, tornaszobát, szülői fogadót, fejlesztőszobát, irodákat, nevelőtestületi szobát, öltözőket, karbantartó műhelyt, játszóudvart és parkolóhelyeket is kialakítanak. Ezenkívül a megújuló energiaforrások alkalmazásának lehetősége is megvalósul, illetve új eszközöket kap az óvoda – tájékoztatott a sajtóreferens.

Az új létesítmény 125 férőhelyet biztosít majd a gyermekeknek
Forrás: Szolnoki polgármesteri hivatal

A munkálatok eredményeként a szolgáltatások hozzáférhetőbbé válnak, különösen a hátrányos helyzetű gyermekek számára. Az óvoda a jövőben is vállalja a befogadó elvű nevelési gyakorlat megvalósítását, megteremtődnek a hátrányos helyzetű és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek integrált nevelésének infrastrukturális feltételei, mint például a komplex akadálymentesítés.

A fejlesztés a megfelelő nevelési környezet megteremtésével hozzájárul a kisgyermekes szülők munkaerőpiacra történő visszatéréséhez, ezzel pedig a foglalkoztatás növeléséhez és az óvodai ellátáshoz való jobb hozzáféréshez. Ha minden a tervek szerint halad, november végére befejeződnek a munkálatok a helyszínen.

Az új épület a tervek szerint novemberre készülhet el
Forrás: Szolnoki polgármesteri hivatal

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában