Program

2023.04.14. 13:37

Sümeg lesz a 24. Szolnoki Utazás és Szabadidő Kiállítás díszvendége

Immár huszonnegyedik alkalommal rendezik meg a szolnoki utazás kiállítást, mely április 21-22-én különleges ajánlatokkal várja az érdeklődőket. A díszvendég Sümeg lesz.

Rimóczi Ágnes

A 24. Szolnoki Utazás és Szabadidő Kiállításról tartott sajtótájékoztatót Végh László (balra), Molnár Lajos Milán és Bárándiné Nikolényi Edit az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban

Fotó: Mészáros János

Szolnok, a térség, de az ország távolabbi pontjainak, sőt külföldi tájak gyöngyszemeivel is megismerkedhetnek a látogatók április 21-én és 22-én a Hild téren, valamint az Agórában felállított standoknál. 

A 24. Szolnoki Utazás és Szabadidő Kiállítás díszvendége ezúttal Sümeg lesz. 

Ahogy az a rendezvényről tartott pénteki sajtótájékoztatón kiderült, a dunántúli városban nagy örömmel fogadták a szolnoki felkérést. 

– Nagy megtiszteltetés, hogy díszvendégek lehetünk. A programon igyekszünk minél többet megmutatni városunkból és térségünkből, reméljük, hogy a vendégek az ízelítő alapján kedvet kapnak, hogy ellátogassanak hozzánk. Érdemes, hiszen Sümeg valóban olyan adottságokkal rendelkezik, melyek egyedivé teszik – hangsúlyozta Végh László, Sümeg polgármestere.

A Pannon-táj szívében lévő város kínálata valóban gazdag. 

– Ha eljönnek és megnézik, és elképzelik, hogy milyen lehet a város, a térség élőben, biztosan kedvet kapnak, hogy odautazzanak. Bízom benne, hogy a jövő heti program segít megismerni az alföldi embereknek a Dunántúl világát, kultúráját, szépségeit. S azt is remélem, hogy kapcsolatok, barátságok is születnek majd – emelte ki Molnár Lajos Milán, az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ igazgatója.

A 24. Szolnoki Utazás és Szabadidő Kiállítás április 21-én és 22-én délelőtt tíz és este hat óra között várja a látogatókat. 

Az eseményen tizenöt turisztikai kiállító és tizenhárom térségi település mutatja be értékeit, látnivalóit. 

Bárándiné Nikolényi Edit, az esemény főszervezője a sajtótájékoztatón részletesen beszámolt a programokról, melyek között a turisztikai attrakciókon túl színpadi bemutatók szórakoztatják a vendégeket, jelen lesz a gasztronómia és közművelődési ifjúsági szakmai konferenciát is tartanak majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában