Esemény

2023.04.07. 19:49

„Zöld” szakmai napot tartottak Karcagon

Óvoda pedagógusoknak szerveztek szakmai napot Karcagon. A bemutatott természet és környezetvédelmi ötleteket, gyakorlatokat mindenki a gyermekekhez igazítva meg tudja valósítani a saját óvodájában.

Daróczi Erzsébet

Szabóné Szentesi Mária a Zöld Jeles Napok program fontosságáról beszélt előadásában

Fotó: Daróczi Erzsébet

„Zöld” szakmai napot tartott a Madarász Imre Egyesített Óvoda SZIM tagintézménye. Szabóné Szentesi Mária tagóvoda-vezető elmondta, mint vármegyei Zöld Óvoda Bázisintézmény szervezték meg a szakmai napot karcagi és tiszafüredi óvodapedagógusok számára. 

A konferencián gyakorlati megoldásokat mutattak be a jelenlévőknek, de a fenntarthatóságra nevelés is téma volt. A bemutatott ötleteket, gyakorlatokat továbbgondolásra ajánlották, hogy azt mindenki a gyermekekhez igazítva meg tudja valósítani a saját óvodájában. 

A Nexus Egyesület képviseletében Rózsa Imre alelnök az óvodáskori fenntarthatóságra nevelés fontosságáról beszélt, Kovácsné Fodor Mónika környezeti nevelő, óvodapedagógus a megújuló energiákról tartott előadást és adott ötleteket, a tagóvoda-vezető pedig egy új zöld jeles naphoz, a beporzók napjához. Szó volt a konyhakert programról is, mely a SZIM óvodában magas szinten valósul meg, egész évben kertészkednek a gyerekek. A szülőket is igyekeznek bevonni a tevékenységbe a gyermekek szemléletformálásán keresztül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában