Szolnok

2023.05.19. 19:30

A kormányablakbuszban hosszabbíthatták meg igazolványuk érvényességét a fogvatartottak

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal és a Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet évek óta együttműködik a fogvatartottak reintegrációja, szabadulásra történő felkészítése érdekében.

Mészáros Géza

Illusztráció

Forrás: Főispán kabinet

A kormányablakbusz heti vármegyejáró körútjának egyik különleges helyszíne volt a minap Szolnokon a büntetés-végrehajtási intézet – adta hírül a Főispáni Kabinet. 

Mint arról beszámoltunk, ezen a héten több településen intézhetik helyben ügyeiket a lakosok a kormányablakbusz jóvoltából. Többek között Tószegen, Tiszavárkonyban, Tiszajenőn és Vezsenyen „szállhattak buszra” intézni valóikkal a lakosok. A szolnoki BVI-ben pedig a szabadulás előtt álló fogvatartottak hosszabbíthatták meg személyi igazolványuk érvényességét.

A kormányablakbusz „börtönlátogatásának” előzménye, hogy a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal és a büntetés-végrehajtási intézet évek óta együttműködik a fogvatartottak reintegrációja, szabadulásra történő felkészítése érdekében. Ennek egyik fontos állomásaként látogatott el az intézetbe a kormányablak mobilizált ügyfélszolgálata, és a szabadulás előtt álló fogvatartottak igénybe vehették az okmányaikkal kapcsolatos ügyintézést.

Mivel a mobilizált kormányablak helybe érkezik, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézetnél csökkenthető az előállításból eredő költségek, valamint a biztonsági kockázat és a leterheltség – tudtuk meg a Főispáni Kabinettől. Mészáros Géza

KÉP: A kormányablakbusz igény szerinti rendszerességgel biztosítja a személyi állomány, valamint a fogvatartottak okmányokkal történő ellátását FOTÓ: Főispáni Kabinet

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában