Hagyomány

2023.05.04. 10:00

A környezetvédelem állt a Kiskulcsosi hét középpontjában Karcagon

A gyermekek a hét során csatlakoztak a Te Szedd! hulladékgyűjtő akcióhoz is.

Daróczi Erzsébet

A Kiskulcsosi héten élő társasjáték is volt

Forrás: Beküldött fotó

 A Föld napjához is kapcsolódott a Kiskul-csosi Hét múlt heti programsorozata a Karcagi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Kiskulcsosi Általános Iskolai Tagintézményében. 

A hét „előhírnökeként”, a Curie Környezetvédelmi Emlékverseny szolnoki országos döntőjében tizedik helyezést ért el az Ökrös Jázmin, Ökrös Patrícia és Tóth Bianka Petra alkotta negyedik osztályos csapat. Török Csilla intézményvezető-helyettestől megtudtuk, a Kiskulcsosi Héten a szülők támogatásával virágokat ültettek, az iskolakert köré sövénykerítés került. A diákok részt vettek a TeSzedd! akcióban is. 

A Városi Környezetismereti Verseny célja volt, hogy ismerjék meg, szeressék és védjék is a természetet a felnövekvő generáció tagjai, de az idei év élőlényei – a barkóscinege, a közönséges vakond, az alpesi gőte és a disznófülgomba – részletesebb megismerése is cél volt. A héten volt plakátkészítő, tizenegyesrúgó, kosárlabda- és kerékpárverseny is. A VI. Kiskulcsosi Tales, azaz angol nyelvű mesemondó verseny is jó hangulatban telt, mint ahogyan az élő társasjátékot is nagy siker övezte.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában