Adomány

2023.05.09. 16:00

Jászberényi alapítvány is csatlakozott a Nagy Tavaszi Élelmiszergyűjtő akcióhoz

Az önkéntesek pénteken és szombaton gyűjtik az élelmiszeradományokat a Tesco Áruházban.

Illés Anita

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A jászberényi „Helyet!” Alapítvány idén is részt vesz a Magyar Élelmiszerbank által szervezett Nagy Tavaszi Élelmiszergyűjtő akcióban. Az önkéntesek május 12-én, pénteken 14-től 20 óráig, május 13-án, szombaton pedig 8-tól 20 óráig gyűjtenek élelmiszert a jászberényi Tesco Áruházban – tájékoztatott a kezdeményezésről közösségi oldalán az alapítvány. 

Kérik a támogatókat, hogy bevásárlás alkalmával tegyenek eggyel több konzervet, tésztát vagy egyéb hűtést nem igénylő ételt a kosárba, amit aztán a kasszák közelében elhelyezett gyűjtőpontokon adhatnak át az Élelmiszerbank önkénteseinek.

Az összegyűjtött élelmiszereket a helyi rászorulókhoz juttatják el. A nélkülözőknek leginkább a következő termékekre van szükségük: hús- vagy készétel konzervek, rizs, bébiétel, tészta, szószok-mártások, tartós tej és a közelgő gyermeknap apropóján kekszek és egyéb, nem túl olvadékony édességek.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában