Galériával

2023.05.01. 15:25

Közel száz motort szenteltek meg az egyik szolnoki templom előtt – videóval

A rendezvény motoros felvonulással kezdődött hétfőn délelőtt.

Köllő Judit

A templom bejáratánál gyülekeztek a motorosok

Fotó: Kiss János

Immáron három éve, hogy a motoros szezon kezdetekor programot szervez a Szolnok Városi Balesetmegelőzési Bizottság.

A motoros felvonulással, szentmisével és áldással, valamint tréninggel megszínesített program célja a motoros közösség tudatos lelki formálása, a balesetmentes közlekedés hangsúlyozása, továbbá a közlekedési kultúra fejlesztése. 

Hétfő délelőtt tíz órakor közel száz motorkerékpáros sorakoztatta fel kétkerekűjét a Szentháromság templom bejáratánál. Az ünnepség kezdetén a résztvevők bevonultak az épületbe, ahol kereszt alakot öltve egyesével felsorakoztatták bukósisakjaikat. A szentmisét követően Kálinger Roland Rozsé atya megáldotta a motorosokat és járműveiket.

Ecseki-Kolonics Eufrozina rendőrfőhadnagy arról tájékoztatta hírportálunkat, hogy hagyományteremtő rendezvényt szeretnének teremteni a Szenteltessék meg a motorod! elnevezésű programból.

– Harmadik alkalommal szerveztük meg az eseményt, melyet az eddigi években nagy érdeklődés övezett – fejtette ki a rendőrfőhadnagy. 

– A szentmisét követően egy tréninggel is készültünk mindazoknak, akik előzetesen regisztráltak az eseményre. A gyakorlati feladatok során a motorosok új vezetéstechnikai tapasztalatokat is szerezhetnek, illetve a szimulációs gyakorlatokon keresztül készségeiket és képességeiket fejleszthették – tette hozzá Ecseki-Kolonics Eufrozina.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában