Utazás

2023.05.15. 11:25

Néhány hét alatt több mint 7000 vármegyebérletet vásároltak a Jászkunságban

Vasárnap meghaladta a 300 ezret az eladatott vármegye- és országbérletek száma. Vármegyénk a középmezőnyben van az eladási számok tekintetében. A vásárlások 16 százaléka a MÁV appon keresztül zajlott.

Köllő Judit

Forrás: Illusztráció

Fotó: Huszár Márk / MW Archív

Az elővételi online árusítás április 24-i elindítása óta csaknem 304 ezer újfajta bérletet vásároltak az utazók. Ebből közel 220 ezer az eladott vármegyebérletek száma; a legtöbbet, 53 ezret Pest vármegyére váltották. A képzeletbeli eladási toplistán Győr-Moson-Sopron és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye követi. Térségünk a középmezőnyben van, Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyében összesen 7113 bérletet vásároltak, a kedvezményes bérletekből 2921 darab fogyott, a teljesárúból pedig 4192.

Az eddigi számok alapján egyébként a mindössze 1890 forintba kerülő kedvezményes országbérlet a legnépszerűbb, eddig mintegy 68 ezer darab kelt el.

A vásárlók 16 százaléka döntött úgy, hogy a legkényelmesebb módon, néhány kattintással veszi meg az újfajta bérletet, a MÁV app segítségével péntekig már több mint 45 ezret adtak el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában