Egészséges életmód

2023.05.22. 17:00

Több mint ezer gyerek választhat sportágat Mezőtúron

Több mint ezer gyereket „mozgatnak meg” Mezőtúron május 24-én. Szerdán újra megrendezik a Nagy sportágválasztó elnevezésű rendezvényt, melynek legfőbb célja az egészséges életmódra való nevelés.

Rimóczi Ágnes

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A Ficsak (Fiatal Családosok Klubja) Mezőtúr Alapítvány sikeresen pályázott egy újabb, sportolást népszerűsítő, egészséges életmódra nevelő projektre. Ennek eredményeként május 24-én rendezik meg a FICSAK Nagy Sportágválasztó eseményüket, melyre több mint ezer gyereket várnak majd. 

– A projekt célja a városban működő sportágak bemutatása és népszerűsítése. A gyerekek szakosztályok és egyesületek közreműködésével számos sportágat próbálhatnak ki, szeretnénk, ha az élmények hatására, kedvet kapnának a sportoláshoz – mondta el az eseménnyel kapcsolatban Pozderka-Korcsok Anita. 

A Ficsak Mezőtúr Alapítvány kurátora kiemelte: az idei esemény különlegessége, hogy ekkor ünneplik a városban a Mezőtúri Atlétikai Football Club Spartacus Sportegyesület százéves jubileumát is.

– Május 24-én szerdán reggel nyolc órától fogadjuk a gyerekeket, akik a magas résztvevői létszám miatt kétórás turnusokban érkeznek majd a Városi Sportcentrumba – mondta el a kurátor. 

Az eseményen a szakemberek bemutatják a labdarúgást, kézilabdát, úszást és vízilabdát, atlétikát, ökölvívást, asztaliteniszt, teniszt, ki lehet próbálni a Kung Fut, Thai Boxot, Judot, balettet, társas- és moderntáncokat, a mazsorettet, zumbát, fitnesst és lovaglást is. 

A teremsportágakat a csarnokban, a labdarúgást a műfüves pályán, atlétikát az atlétikai pályán mutatják be, illetve lehet kipróbálni.

A MAFC évfordulójára egy rajzpályázatot is hirdettek a városban, ennek eredményhirdetését is az eseményen tartják majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában