Frissítve

2023.06.22. 13:04

A harmadik holttestet is megtalálták a lezuhant szolnoki katonai helikopterben

A roncs egy sziklán van, amely 30-50 méterrel nyúlik lefelé egy szakadékba, így elég nehéz volt megközelíteni.

Mészáros Géza

Mentőalakulatok tagjai a Horvátország középső részén fekvő Drnis város közelében történt helikopter-baleset helyszínén

Forrás: MTI

Fotó: Mario Strmotic

A horvát Telegram hírportál korábban arról írt, hogy a helyi tűzoltók vezetője szerint a szerdán lezuhant magyar katonai helikopter harmadik utasa a helikopterben lehet. A baleset után a horvát hatóságok két ember holttestét találták meg, azonban a helikopteren hárman utaztak. A harmadik utast mentőegységek keresték, de a jelek szerint valószínűleg bennégett a lezuhant helikopterben.

Frissítés 16:40 - A hírt végül a Honvédelmi Minisztérium csütörtökön erősítette meg, miután azt közölte az MTI-vel, hogy megtalálták a helikopterrel lezuhant harmadik katona holttestét Horvátországban.

Az idézett Telegram hírportál egyébként tényként kezeli azt a korábbi, meg nem erősített információt, miszerint a helikopter azért zuhant le, mert beleakadt egy drótkötélpályába a Čikola-kanyonban.

Darko Dukić megyei tűzoltóparancsnok a Nova TV Dnevnik című műsorban elmondta, megtalálták az összes alkatrészt. Jelenleg folyik a vizsgálat és a holttestek kiemelése a területről. Hozzátette, hogy a roncs egy sziklán van, amely 30-50 méterrel nyúlik lefelé egy szakadékba, így elég nehéz volt megközelíteni. 


 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában