Galériával

2023.06.30. 17:08

Átadták Tiszaigar újonnan felépült községházát

Pénteken délelőtt ünnepélyes keretek között átadták Tiszaigar újonnan felépült községházát. A régi hivatal helyett egy Belügyminisztériumi támogatásnak köszönhetően 84 millió forintból korszerű épületet sikerült létrehozni.

Köllő Judit

Ünnepi keretek között adták át a községházát

Fotó: Nagy Balázs

Pénteken délelőtt ünnepélyes keretek között átadták Tiszaigar újonnan felépült községházát. A régi hivatal helyett egy Belügyminisztériumi támogatásnak köszönhetően 84 millió forintból korszerű épületet sikerült létrehozni.

Az átadó ünnepségen felléptek a település óvodásai és a Tiszafüredi Mazsorettekért egyesület növendékei is. Később áldást adtak a katolikus és református egyház tagjai, valamint ünnepi beszéddel fogadta a részvevőket Szilágyi László polgármester, Hubai Imre, a Jász-Nagykun Szolnok vármegyei közgyűlés elnöke, F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő és dr. Dukai Miklós önkormányzati államtitkár.

– Kissé meghatódva állok a hivatal előtt, hiszen jeles nap ez településünk életében – nyitotta szavaival a megnyitót Szilágyi László polgármester. – Kimondott célunk, hogy szép települést hozzunk létre, ahova mindig szívesen ellátogat az ember. Az újonnan felépült hivatal helyén egykor söröző és fodrászat áll, most pedig egy állami támogatásnak köszönhetően új és korszerű épület előtt állunk a település központjában, a Rákóczi úton.

Az ünnepségen egy időkapszulát is elhelyeztek a hivatal udvarán, ahol a település különböző értékei mellett, hűtőmágnest, fényképeket és helybéliektől szánt üzeneteket is leraktak.

– Egy templom, iskola, óvoda, vagy éppen egy városháza egyaránt tükrözi egy település múltját és jelenét – fejtette ki Hubai Imre. – Büszkék lehetünk Tiszaigarra, hiszen mind a 800 lakója biztonságban tudhatja magát egy olyan környezetben, ahol vezetői komolyan veszik feladatukat.

F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő kiemelte: Tiszaigar mindig is híres volt arról, hogy különlegeset és maradandót alkosson, amit az itt látható községháza is jól tükröz.

Az államtitkár a fiatalok produkcióját méltatta, majd hozzátette: sok erőt és kitartást kívánok ehhez a csodálatos épülethez, bízom benne, hogy nagyszerű ötletek és tevékenységek fognak születni az épületben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában