Az összefogás ereje

2023.06.18. 16:30

Győztek a lájkok, tovább virágozhatnak a pipacsok a szolnoki belvárosban

Több száz lájkot kaptak a pipacsos képek, így a növények tovább virágozhatnak Szolnok egyik kis terén. Az illetékesek támogatták a környezetvédő projektet.

Rimóczi Ágnes

Fotó: Szabovik Tamás

Újra bebizonyosodott, a közösségnek fantasztikus ereje van. Összefogásnak köszönhetően néhány napig még virágozhat egy „belvárosi rét” Szolnokon.

– Nemsokára ismét erre jár a fűnyíró. Szeretném elérni, hogy csak a következő „turnusban” vágják le ezt a területet, most ne. Ehhez azonban szükségem lesz segítségre! Támogató lájkot és/vagy kommentet szeretnék kérni – írta pár nappal ezelőtt Szabovik Tamás. A Szolnoki ZöldErő csoport tagja képekkel mutatta meg, hogy a Kassai úton, a Kodály és Kassai iskolák között található pici területen milyen gyönyörűen virágoznak a pipacsok, réti virágok.

A bejegyzésre reagált Lits László is. A Szolnoki Városüzemeltetési Kft. ügyvezetője és a zölderős aktivista egyezsége szerint, amennyiben száz lájkot kap a bejegyzés, maradhatnak a virágok. Közel ötszázan reagáltak, így az összefogás pozitív eredményt hozott.

– Köszönöm a hatalmas összefogást. Ideértek a(z) SZVÜ munkatársai, de tudtak a „projektről”, és vigyáztak a virágokra. Sőt, a közelben található füves területeken is meghagyták a pipacsokat. Köszönöm a Szolnoki Városüzemeltetés rugalmasságát és a pozitív hozzáállást! – tette hozzá Szabovik Tamás.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában