Könyvhét

2023.06.13. 11:30

Író-olvasó találkozókat szerveztek Karcagon és Túrkevén is

Nagykunsági szerzők meséltek köteteikről, majd szóltak terveikről is.

Daróczi Erzsébet

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Az ünnepi könyvhéthez kapcsolódóan nagykunsági szerzők, kiadók részvételével szervezett író-olvasó találkozókat dr. habil Örsi Julianna a múlt héten. Túrkevén, a városi könyvtárban vendége volt Becskereki László, Debreceni Lászlóné, Kovács János, Újszállási Rácz Lajos és Laczkó Tóth Bertalanné, Karcagon, a Csokonai Könyvtárban pedig Daróczi Erzsébet, dr. Ducza Lajos, Debreceni Lászlóné, Rideg István, Kovács János és Saska Imre, akik mind beszámoltak az általuk írt vagy kiadott könyvek történetéről, és szóltak terveikről is.

Szintén a könyvhéthez kapcsolódóan a Jász-Nagykun Szolnok Megyei Tudományos Egyesület, a Debreceni Egyetem Szolnoki Campusa és a Túrkevei Kulturális Egyesület pályázatot írt ki a vármegye lakosai részére. Pályázni több témában is lehetett, műfaji megkötés nem volt. A beérkezett 171 pályaművet szakzsűri értékelte – tudtuk meg dr. habil Örsi Julianna egyesületi elnöktől.

A 136 pályázó többsége általános iskolás volt, a legjobbak könyvjutalomban részesültek, a legjobb felnőtt dolgozatok pedig egy kiadványokban is olvashatók lesznek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában