Összefogás

2023.06.15. 21:14

Jótékonysági vásár bevételéből szépült a kétpói iskola

Portékákat készítettek a kétpói diákok, eladták azokat, s a bevételből az iskolájukat szépítették.

Rimóczi Ágnes

A gyerekek örömmel használják az új padokat

Forrás: Beküldött fotó

Jótékonysági vásár bevételéből szépítették a Kaszap Nagy István Református Általános Iskola Kétpói Tagintézményt. 

– A diákok még advent idején készítettek portékákat technika- és rajzórán. Ezeket a falu piacterén árusítottuk közösen, az adományokat a gyerekek fogadták, hiszen ők „dolgoztak” meg a bevételért – mondta el érdeklődésünkre Csontos Mónika. 

Az intézmény igazgatója hozzátette: a gyerekek ötletdobozba dobhatták be a javaslataikat, hogy mire szeretnék elkölteni a 200 ezer forintos bevételt. 

– Az elsősök színezőt kértek a termükbe, amit meg is kaptak, a többiek tükröt a mosdókba, hangfalat a zenehallgatáshoz és padokat az udvarra szerettek volna. A tükröt is beszereztük, a hangfal is használatban van már. A padokat is megrendeltük, egy kisdiákunk apukája intézte a rendelést, s nagy meglepetésünkre összeszerelve hozta be nekünk – sorolta a beszerzéseket az iskolaigazgató.

Hozzátette: mivel az iskola körül nincsen kerítés, reggel a padok kivihetőek az udvarra, ám délután be kell hozni, hogy még sokáig élvezhessék kényelmüket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában