Szolnok

2023.06.10. 18:30

Kereszténynek lenni egy modern világban?

A Váci Egyházmegyei Ifjúsági Lelkészség ifjúsági régiójának, a Tiszamenti Nagyboldogasszony Közösségnek a találkozóját rendezték meg a közelmúltban a szolnoki Vár plébánián.

Szathmáry István

A fiatalok, a város egyik meghitt részén, a Zagyva-gáton is sétát tettek

Forrás: Beküldött fotó

A Tiszamenti Nagyboldogasszony Közösség találkozóját rendezték meg Szolnokon. Amint azt Halasi Veronika régiófelelőstől megtudtuk, a közösség missziós küldetése elsősorban a szolnoki esperesi kerület fiataljainak megszólítása, s célkitűzése a területéhez tartozó települések katolikus ifjúsági közösségeinek megteremtése. 

A találkozó június 3-án reggel játékos gyülekezővel, regisztrációval kezdődött, majd a fiatalok szentségimádáson vettek részt Bezák Tamás atyával, az egyházmegye ifjúsági lelkészével. Egy előadást követően kiscsoportokban osztották meg gondolataikat arról, hogy hogyan lehet keresztényként élni a mai modern világban. 

A Mária légió hölgyei által készített ebéd elfogyasztása után a résztvevő fiatalok a város térképén növényekről és állatokról elnevezett utcákat keresve kisebb csoportokban bejárták a megyeszékhely utcáit, felfedezve egyben a városközpont szobrait is. 

Kötetlen beszélgetés a Vár plébánia udvarán
Forrás: Beküldött fotó

Városnéző útjuk állomásain Szolnok boldoggá avatott vértanújának, Sándor Istvánnak az élettörténetével kapcsolatos kérdésekre is kellett válaszolniuk, s eközben többen is meglepetéssel tudták meg, hogy Sándor István, a kommunizmus áldozatává vált fiatal szerzetes szolnoki gyári munkásként is kereste kenyerét. A fiatalok tartalmas napi programja a Szent József templomban a Lédeczi Dénes esperes-plébános atya által celebrált szentmisével ért véget. Az év „legtiszásabb” programját, a nyári lelkigyakorlatos tábort augusztus 8-13 között rendezik Tiszaföldváron, ahova szeretettel várják a 10 és 30 év közötti táborozókat.

A záró szentmise helyszíne a Szent József templom volt, ott köszöntek el e résztvevők egymástól
Forrás: Beküldött fotó

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában