Nosztalgia

2023.06.18. 19:30

Koporsóba zárták a tantárgyakat a bolondballagáson – hat évtized után találkoztak újra a szolnoki „véndiákok”

Hatvan évvel ezelőtt még alig voltak túl az érettségin, mára többségük már nagypapa. Osztálytalálkozót tartottak az egykori Verseghys diákok a Garden Hotelben.

P. Pusztai Nóra

Hatvan éve érettségiztek, a találkozóra az osztály fele tudott eljönni

Hatvan éve huszonhatan érettségiztek a Verseghy Ferenc Gimnázium reál osztályában, a kerek évfordulót tizenhárman ünnepelték hétvégén a Garden Hotelben. A jó hangulatú délutánt nosztalgiázással töltötték. Az egykori diákok mellett az osztályfőnökük, Peták Kálmán is megjelent az eseményen.

– Eleinte ötévente találkoztunk, de az ötvenedik után csak a hatvanadikat sikerült megszervezni. Sajnos tizenhárman már nem jöhettek el, de nagyon örültünk annak, hogy egykori osztályfőnökünk, Peták Kálmán velünk töltötte a délutánt. Igen ritka, hogy hatvan év eltelte után a diákokkal nosztalgiázhat a pedagógus! Jellegzetes humorát megtartva vezette az osztályfőnöki órát – mondta Vígh József szervező.

Felelevenítették a négy iskolai évet, anekdotáztak a kirándulásokról. Ahogy megtudtuk, az egyik kerékpáros túrán például bőrig áztak. De egy-egy tanár szokásait is felelevenítették, melyek például a testnevelésórákra is hatással voltak.

– Mindenki máshogy vagy éppen más részletre emlékszik abból az iskolában töltött négy évből, érdekes volt hallgatni egymást és figyelni, ahogy összeállnak a történetek – emelte ki Vígh József, aki a bolondballagásukon készült képet is megmutatta.

A bolondballagásukon koporsót kísért a 4. a osztály 1963-ban, az érettségi tárgyakat temették a verseghysek
Forrás: Beküldött fotó

– Az egyik osztálytársunk családjának volt lova, szereztünk egy koporsót, amire ráírtuk az öt érettségi tárgyat és hogy „Élt négy évet”, így vonultunk végig a mostani Baross utcán – elevenítette fel a megmosolyogtató búcsúzást. A fotó akkoriban az Új Néplapban is helyet kapott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában