Életjel Mentőcsoport

2023.06.17. 11:30

Lenyűgöző grafika készült Smile-ról, a zagyvarékasiak kutató-mentő tacskójáról

Jelentős összegű támogatáshoz jutott a zagyvarékasi Életjel Mentőcsoport, ráadásul egy, a szervezet mentőkutyájáról készült grafikát is átvettek a fővárosban.

Kovács Berta

Avar Angelina átadja Turi Lászlónak a grafikát

Forrás: Érbetegek Rehabilitációja Alapítvány

Turi László, az Életjel Mentőcsoport vezetője régebb óta ápol személyes kapcsolatot a kőbányai Érbetegek Rehabilitációja Alapítvánnyal, mely a napokban rendezte meg Rehabilitációs tánckihívás elnevezésű rendezvényét. A jeles eseményre csapata képviseletében az életmentők vezetője is meghívást kapott, melynek Smile tacskó kíséretében tett eleget.

A lelkesítő energiákat felvonultató esemény egyik fénypontja tagadhatatlanul az volt, amikor László átvehette az egymillió forintról szóló támogatási szerződést.

– Közel fél éves gyűjtés eredménye ez a szép összegű adomány – árulta el Turi László, aki természetesen örömmel fogadta nagylelkű felajánlást. – Már tudják is, hogy mire fordítják a pénzt: a búvár- és a tűzoltó szakfelszereléseiket modernizálják, pótolják. 

– Merülőballont, tűzoltóruhákat, speciális eszközöket vásárolunk belőle, ezzel el is fogy az egymillió forint, mivel drága holmikról van szó. Még majd szeretnénk kiegészíteni egyéb, pályázaton szerzett összeggel – mutatott rá László.

Ráadásul nem csak ez a meglepetés érte a az életmentőt. Egy fiatal alkotó, Avar Angelina egy Smile kutyáról készült grafikával ajándékozta meg.

Az ajándék grafika
Forrás: Érbetegek Rehabilitációja Alapítvány

– A képet végül felajánlottuk a rendezvényen szintén szereplő Hernádi Judit színművésznőnek, ezzel is emlékezetessé éve számára az érbetegek rendezvényé, valamint, hogy az emlékezzen az Életjel Mentőcsoportra is. De ígéretet kaptunk az alkotótól, hogy készít számunkra a grafikáról egy másodpéldányt – mondta Turi László. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában