Galériával

2023.06.29. 19:55

Összefogással készült el Szolnok újabb kutyajátszótere

Újabb, padokkal és agility játékkal felszerelt kutyajátszóteret adtak át Szolnokon. A belvárosi valamint a Széchenyin élő ebtulajdonosok mellett most már a Bajcsy Zsilinszky út környékén lakók is elkerített futtatóban játszhatnak négylábú kedvenceikkel.

P. Pusztai Nóra

Bár még az utolsó simításokat most végezték, akadtak, akik már ki is próbálták a Bajcsy Zsilinszky úti kutyajátszóteret

Fotó: Mészáros János

A Bajcsy Zsilinszky út környékén élő kutyatulajdonosok ezután egy felszerelt futtatóban tölthetik négylábú kedvenceikkel a sétaidőt. Elkészült a hiányzó kerítés, zárt helyen, biztonságosan lehet ezentúl az ebekkel játszani. A területen csütörtökön kora délután az utolsó simításokat végezték, a helyére került a pad, a hulladékgyűjtő edények és az agility játék is.

– Harmadik kutyafuttatót építettünk ki a városban, ez azért speciálisabb, mert itt régebben már volt egy ilyen terület civil kezdeményezésből, aminek az állapota leromlott. A Pletykafaluért egyesülettel közösen újítottuk fel, ennek köszönhetően egy új, minden igényt kielégítő futtatót alakítottunk ki – mondta a helyszínen Lits László, a Szolnoki Városüzemeltetési Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

A Móra Ferenc és Botár Imre út után tehát a Bajcsy környékén élők is kutyajátszótéren tölthetik szabadidejüket a négylábú kedvenceikkel.

– Az ebtartók nagyon szeretik a futtatókat. Városüzemeltetési szempontból jól látható, hogy a kutyapiszok ezekben a térségekben visszaszorult, de azt is hozzá kell tenni, hogy a felelős kutyatartás sajnos nem erősödik. A szocializált kutya és felelős tartás nélkül nem lesz rend a városban és azok a konfliktusok, amit nap nap után tapasztalunk, nem szűnnek meg – számolt be a tapasztalatokról.

Ahogy említettük a terület már korábban is hasonló funkciót töltött be, ám a hiányos kerítés miatt nem volt elég biztonságos, mostanra ez is megoldódott, ugyanis körben elkészült a kerítés.

– Új padokat helyeztünk ki,  az egyesülettel közösen összeszedtük az illegális hulladékot, új agility elem került ki, gallyaztuk a fákat, a házirend tábla is megérkezett – sorolta Lits László.

A szabályokat az ebtartók tehát a bejárat mellett olvashatják. Az egyik legfontosabb például, hogy nagy kutyát kicsivel ne eresszünk össze, illetve, hogy megfelelően szocializált ebekkel lehet érkezni.

Menkó Gyula, a városrész képviselője hozzátette, a környéken élők tavaly jelezték a felújítás szükségességét, már akkor fel is vették a kapcsolatot a városüzemeltetéssel.

– Nagy jelentőségű, hogy megújult a kutyafuttató, sokan érkeztek eddig is ide négylábú kedvenceikkel. A bővítésekkel reméljük még jobban érzik majd magukat a gazdik és tulajdonosok, próbálunk tovább bővíteni. A munkálatokhoz egyébként a Pletykafalu Közösségéért egyesület anyagilag is hozzájárult – fogalmazott Menkó Gyula.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában