Beszélgessünk! De hogyan?

2023.06.15. 11:42

Sokan a saját otthonukban nem merik elmondani, hogy mit éreznek – érdekes témát boncolgatott a szolnoki előadás

A Móra közösségi térben megtartott minapi előadáson Vízkeleti-Hegedűs Judittal találkozhattak az érdeklődők. Aki nem tudott fizikailag jelen lenni, a programra interneten keresztül is becsatlakozhatott.

Kovács Berta

Vízkeleti-Hegedűs Judit (jobbra) előadása élőben és online is követhető volt

Fotó: Kovács Berta

„Beszélgessünk, de hogyan?” címmel tartott előadást Vízkeleti-Hegedűs Judit, a Lelki Egészség Központ munkatársa a Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Egyesületénél kedd délután. A hallgatóság a Móra úti közösségi térben találkozhatott az előadóval, de a program online is követhető volt.

Beszélt arról, hogy sok mai családban sajnos nem beszélgetnek az emberek, saját otthonukban nem merik elmondani, hogy mit éreznek, pedig fontos, hogy az érzéseinket merjük kimondani.

Rámutatott, hogy alapvetően három kommunikációs stílus van, a passzív, az agresszív, valamint az asszertív. Az utóbbiról sokan még csak nem is hallottak, pedig ez az önérvényesítő stílus, mely öntudatos, határozott, ugyanakkor másokra is tekintettel van. Kifejtette, miként ismerhető fel, aki így kommunikál, mik azok az asszertív jogok, és természetesen arról is szó volt, miképpen valósíthatja meg hallgatósága is az önérvényesítő érintkezést, hiszen ez a kommunikációs mód lenne kívánatos a hétköznapi életben és a munkahelyen egyaránt. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában