Összefoglaló

2023.06.04. 21:00

Szupernovát kapott lencsevégre a szolnoki fotós – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Forrás: Szoljon.hu

A szolnoki TIT Uránia Bemutató Csillagvizsgáló Kopernikusz Körének egyik tagja, Polacsek Gergő a minap jelentős tudományos sikert ért el. Egy nappal a felfedezése után sikerült megörökítenie a szupernovát a szolnoki fotósnak.

Több fontos beruházásról döntött legutóbbi ülésén a jászárokszállási képviselő-testület. Tárgyaltak egyebek mellett a strand fejlesztési lehetőségeiről is. Pályázat nélkül elképzelhetetlen a strand fejlesztése Jászárokszálláson.

Megszállták az eget a legendák hétvégén. Sétarepülés, műrepülés, honvédségi légi bemutató, katonai hagyományőrzők, gyermekjátszók, kézművesek, és sok-sok meglepetés várta az idei családi sétarepülő hétvégén a résztvevőket a szandai reptéren.

Mintegy 180, vármegyében élő nevelőszülő és nevelt gyermek tölthetett el egy kellemes családi napot az ÁGOTA Közösség jóvoltából szombaton az alattyáni Zagyva Ökoparkban. A családi rendezvény célja az összefogás, az összetartozás erősítése volt, ám fontos szerephez jutott a roma kultúra felelevenítése is.

Olimpiai Csodára készül Szolnokon a román petrozsényi színház. A Molnár Lászlóval való beszélgetésünkből az is kiderül, hogy miként került Szolnokra.

A kormányablakkal, okmányirodával nem rendelkező településeken lakók is helyben intézhetik lejárt okmányuk cseréjét, hiszen a kormányablakbusz minden településre eljut, nyáron is.

Ünnepélyes keretek között felavatták, és megáldották a vármegyeszékhely egyik legrégebbi, 1800-ban készült köztéri szobrát vasárnap délelőtt. A Szomorú Jézus, vagy Merengő Krisztus elnevezésű műemlék immár méltó környezetben, és eredeti állapotában látható a Templom út és Madách út találkozásánál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában