Hallgatás

2023.07.07. 11:33

A berényi önkormányzat nem válaszolt a kérdésre, elfogadják-e a békepárti nyilatkozatot

Az ellenzéki vezetésű települések önkormányzatait is a békepárti nyilatkozat elfogadására kérték, a jászberényi önkormányzat azonban nem reagált hírportálunknak arra a kérdésére, hogy ők is kiállnak-e a háború mielőbbi lezárása mellett.

Szoljon.hu

A Jászberényi Városháza épülete

Fotó: Pesti József

Eddig több mint kétezer hazai település fogadta el az országgyűlés békepárti nyilatkozatát, mely határozottan kiáll az orosz-ukrán háború mihamarabbi befejezése mellett. A határozat tartalmazza, hogy hazánk elítéli Oroszország katonai agresszióját, és elismeri Ukrajna jogát az önvédelemhez. Egyúttal rámutat, hogy az uniós gazdasági szankciók nem csillapították a konfliktust, és az orosz gazdaságot sem kényszerítették térdre. 

Áprilisban Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke arra biztatta a hazai települések polgármestereit is, hogy terjesszék be és fogadtassák el testületükkel az országgyűlés március végen hozott békepárti nyilatkozatát. Az elnök később úgy fogalmazott, számos ellenzéki önkormányzat azonban nem tette meg ezt, kivételként csak Salgótarjánt említette.

Vajon ellenzéki vezetésű városként Jászberényben tervezik-e a nyilatkozat elfogadását? – tettük fel kedden írásban a kérdést az önkormányzatnak, arra is választ várva, hogy foglalkoznak-e a nyilatkozattal, illetőleg napirendre tűzték-e már annak tárgyalását? 

Kérdéseinkre azonban péntek délelőttig semmilyen választ nem kaptunk a polgármesteri hivataltól. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában