Működik a program

2023.07.30. 12:30

Eddig több mint négyezer vásárló jutott hatósági áras tűzifához a Jászkunságban

Már majdnem minden igénylő átvette a hatósági áras tűzifát a vármegyében, eddig összesen több, mint 30 ezer köbméter fát adott át a programot lebonyolító Nefag Zrt. a lakosoknak. A két állandó, és két ideiglenes átvételi ponton nyár végéig várják a regisztrált vásárlókat.

Molnár-Révész Erika

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Augusztus 31-ig, vagyis nyár végéig még át lehet venni az április 15-ig igényelt hatósági áras tűzifát.

– A regisztrált igénylők 90 százaléka már megkapta a hatósági áras tűzifáját Jász-Nagykun Szolnok vármegyében. A még ki nem szolgált, de regisztrált vásárlók telefonos kiértesítése folyamatos. A kiszolgáláshoz szükséges faanyag készleten van, várjuk a regisztrált tűzifavásárlókat a telefonon egyeztetett átvételi pontokon. Az utóbbi hetekben az tapasztalható – reményeink szerint csak a nyári szabadságok miatt –, hogy a kiértesített vásárlók egyre kevesebben érkeznek az átvételi pontokra, ami lassítja a tűzifa átadását és a program lezárását – tájékoztatott a jelenlegi helyzetről Magyar István. 

A Nefag Zrt. vadgazdálkodási és kommunikációs vezetője hozzátette, az aktuális adatok szerint, vagyis július 24-ig összesen 30 373 köbméter tűzifát adtak át, 4 063 regisztrált vásárlónak.

– Két állandó átvételi pont üzemel a vármegyében, de figyelemmel a regisztrált vásárlók lakóhelyére két ideiglenes rakodón is zajlik még a faanyag átadása. Az átvételi pontokon és rakodókon rendelkezésre áll az adott térségben igényelt tűzifa mennyiség. Természetesen az átvételi pontok mellett az erdőben, úgynevezett tőmelletti rakodókról is van lehetőség a terepviszonyok figyelembevételével a megvásárolt tűzifa elszállítására – hangsúlyozta a szakember.

A hatósági áras tűzifaprogramot tavaly ősszel hirdette meg a kormány azzal a céllal, hogy a növekvő árak ellenére minden család hozzájusson a téli tüzelőhöz. A háztartások legfeljebb 10 köbméter fát – mely lehetett lágy-illetve keménylombos valamint fenyő – igényelhettek a területileg illetékes erdőgazdaságoktól.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában