Főzés közben tanulnak

2023.07.22. 12:30

Hasznosan telik a nyári gyakorlat a kenderesi technikumban

A diákok a tankonyhában munkahelyi körülmények között gyakorolják a szakma fortélyait, és kipróbálhatják jövőbeli szakmájuk munkameneteit.

Daróczi Erzsébet

Nyíri Ramóna, Baktai Viktória, Makai Nikolett, Ungvári Kitti (hiányzik Barta Kevin Ádám) Kerepesi Pál szakoktatóval

Fotó: Daróczi Erzsébet

Még nem ért véget a tanév az Alföldi Agrárszakképzési Centrum Kenderesi Mezőgazdasági Technikum, Szakiskola és Kollégium tizedik osztályos szakácstanulóinak, akik a kötelező öthetes szakmai gyakorlatukat töltik épp az iskolában. 

Mint Kerepesi Pál szakoktatótól megtudtuk, csak a kötelező szakmai gyakorlat letöltése után lesz érvényes a tizedik évfolyamos teljesítményük. 

A gyakorlaton minden nap háromféle négyfogásos menüt készítenek el a diákok. Természetesen az előkészületektől az ételkészítésig, a tálalásig minden, sőt a mosogatás és a takarítás is a fiatalok feladata. Ottjártunkkor megtudtuk, leginkább azt a pillanat élvezik a tanulók, amikor megkóstolhatják tanárukkal a kész ételeket, hiszen finomakat enni mindannyian szeretnek. 

A diákok a tankonyhában munkahelyi körülmények között gyakorolják a szakma fortélyait, és kipróbálhatják jövőbeli szakmájuk munkameneteit. Az osztály létszáma jelenleg öt fő – mindannyian várják a szeptembert, mivel harmadévesek lesznek, és a szakmunkásvizsga letétele után mindannyian a szakmában szeretnének dolgozni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában