Megnyitó

2023.07.28. 14:30

Különleges programokkal színesítik az idén tízéves Magyar Tavak Fesztiválját a Tisza-tónál – galériával

Pénteken hivatalosan is kezdetét vette a tizedik Magyar Tavak Fesztiválja. A rendezvény Tisza-tavi helyszínén, Tiszafüreden ismét találkozik a kultúra, a sport és a komolyzene, hogy egy egyedi elegyet alkotva szórakoztassa a közönséget.

Köllő Judit

A megnyitón beszédet mondott Ujvári Imre polgármester is

Fotó: Nagy Balázs

A Magyar Tavak Fesztiválja a nagysikerű, júniusi Velencei-tavi gálakoncert után ezen a hétvégén a csodálatos Tisza-tó partján várja a látogatókat. A szervezők idén is népszerű programokkal készülnek. Ezúttal azonban a fesztivál egy kicsit más lesz, mint a korábban megszokottak, ugyanis Tiszafüred ad otthont az egész rendezvénynek. Az eseményen operagála, koncertek, csónakos és kerékpáros túra, családi nap és főzőverseny kínál tartalmas kikapcsolódást az érdeklődőknek. 

A programsorozat péntek délelőtt megnyitóünnepséggel vette kezdetét, ahol F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő, Ujvári Imre polgármester, Debreczeni Ildikó fesztiváligazgató és Miklósa Erika Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar koloratúrszoprán opera-énekesnő, a Tisza-tó nagykövete osztotta meg gondolatait a jelenlévőkkel.

Nagyon megható számomra ez a nap, hiszen tízéves lett a Magyar Tavak Fesztiválja

– mondta Debreczeni Ildikó fesztiváligazgató. 

– Idén, a tizedik születésnapunk kapcsán úgy döntöttünk, nem tekerjük körbe a tavat, hanem megmutatjuk Tiszafürednek, a Tisza-tó fővárosának a nevezetességeit: rendhagyó belvárosnéző kerékpáros túrát szervezünk. A hazai komolyzenei élet neves művészei természetesen most is velünk tartanak, és lenyűgöző előadásaikkal színesítik majd a Tour D’Operát. A születésnapunk kapcsán úgy döntöttünk, minden programunk ingyenes lesz, kivéve a To’PERA Gálakoncertünket, melyet jelképes összegért lehet megtekinteni.

Ujvári Imre, a település polgármestere kihangsúlyozta, bár a rendezvény megálmodója Debreczeni Ildikó, az esemény maga itt, Tiszafüreden született meg a Morotva Kerékpáros Pihenőparkban. 

– Ilyenkor eljátszunk a gondolattal, hogy még milyen sokra viheti a jövőben a rendezvény. Nagy erőkkel készültünk a megnyitóra, és boldogan vártuk ezt a napot, hiszen a Tisza-tó volt az első állomása a rendezvénysorozatnak – mondta a polgármester.

Júniusban többen kérdezték tőlem, hogy hova megyek nyaralni, mondtam: Tiszafüredre!

– vette át a szót Miklósa Erika nagykövet. 

– A válaszom hallatán sokan meglepődtek, hiszen azt várták, hogy valamilyen távoli, mediterrán szigetet említek majd. Kivételesnek érzem magam, hogy visszaadhatok valamit az Alföldnek, ahol születtem. Otthon érzem magam a városban, és örülök, hogy ide tartozhatom, kívánom, hogy ez a hétvége is olyan csodálatosan teljen, mint az előzőek.

A megnyitót színesítették produkcióikkal a tiszafüredi mazsorettek és a Tiszafüredi Ifjúsági Fúvószenekar, továbbá Miklósa Erika, Rab Gyula és a Budapest Jazz Orchestra közös koncertjét is élvezhették a jelenlévők.

Pénteken 18 órakor a Fő téren Csepregi Éva koncertjén melegíthet a közönség az esti gálakoncertre. Július 29-én, szombaton ismét a Morotva Kerékpáros Pihenőpark lesz a fesztivál központi helyszíne, ahol minden rendezvény díjmentes. Reggel 8 órakor kezdetét veszi a Családi To’Piknik, ahol a nap folyamán fellép a Tiszafüredi Ifjúsági Fúvószenekar, Vadkerti Imre, Dóka Attila, Varga Katica,   Tiszafüredi Ifjúsági Néptánccsoport, Tóth Péter Lóránd, a Dívák (Fésűs Nelli, Ladinek Judit, Détár Enikő), illetve Gregor Bernadett is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában