Esemény

2023.07.01. 09:00

Kunmadaras ad otthont az idei aratóversenynek

Az eseményt a hagyományápolás jegyében a Kapitányok Tanácsa hozta létre tizenhét évvel ezelőtt.

Daróczi Erzsébet

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Július 8-án a kunmadarasi önkormányzat és a Kunmadarasi Honismereti Egyesület rendezi meg a Hármas Kerületek – Jászság, Nagykunság, Kiskunság – településeinek XVII. kézi aratóversenyét. Az eseményt a hagyományápolás jegyében a Kapitányok Tanácsa hozta létre tizenhét évvel ezelőtt. Balogh Marianna polgármestertől megtudtuk, a verseny helyszíne a volt repülőtér, ahová kilenc óráig várják a csapatokat és a vendégeket, akiket Molnár László népzenész tárogatómuzsikával hívogat a jeles alkalomra. 

A megnyitó után elkezdődik a verseny, a csapatoknak az adott területükön kell elvégezniük a kézi aratást korhű eszközök használatával, népviseletbe öltözve. A búzatábla szélén terítéket is készítenek, amelyről a kolbász, a szalonna, a hagyma sem hiányozhat, de bizonyára lesznek olyan csapatok, melyek helyi ételekkel is készülnek. Később szórakoztató zenés programokkal is várják a rendezvény résztvevőit. A délutáni eredményhirdetésen pedig kiderül majd, hogy végül melyik volt a legügyesebb aratócsapat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában