Ismét lehet használni

2023.07.17. 15:00

Megújultak a kerékpárutak Martfűn

Újra használható a vasútállomás és a körforgalom közötti kerékpárút Martfűn, a beruházásra közel harmincöt millió forintot költött az önkormányzat.

Pakainé Pusztai Nóra

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Már az utolsó simításokat végezték a napokban a Szolnoki úti kerékpárút körforgalomtól a vasútállomás előtti gyalogátkelőig tartó szakaszán. Ahogy a város honlapján írják, ezzel a beruházással befejeződött a belterületi kerékpárút és járda szinte az egész települést érintő felújítása. Az önkormányzat harmincmillió forintot különített el a fejlesztésre.

A munkát nehezítette, hogy a felbontás után kiderült, a régi útalap nem felel meg a kellő szélességű újnak, emiatt további ötmillió forint fedezetről döntött a testület június végén. Dr. Papp Antal polgármester úgy nyilatkozott, két oldalról szegéllyel erősítették meg a járda- és kerékpárutat, geotextilt tettek le, arra kavicságyat alakítottak ki, amit lebetonoznak és erre kerül rá két réteg aszfalt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában